Weboldalunk a működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz marketing jellegű cookiekat engedélyezhet, amivel elfogadja az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.

2021-ES NYARUNK

2021-ES NYARUNK

Ez a nyár nagyon sok élményt tartogatott nekünk!

Először is július közepén lehetőségünk adódott elutazni Spanyolországba.
A mindenki által ismert Costa Brava-n található L'estartit partszakaszon (ezt már nem annyian ismerik) töltöttünk el egy hetet.

Kiváncsi voltam mennyit változott az ország legutóbbi ottjártamkor, ami elég rég volt,  27 éve...!!!
Ez a település a francia határtól 67 km-re található, ennek is köszönhetően nagyon sok francia nyaral ott (saját nyaralóban vagy szálláson) a nyáron. Amikor mi megérkeztünk, még alig volt pár ember a parton de aztán, ahogy közeledtünk a hónap végéhez egyre többen lettek de még így is kevesebben mint a Balatonon :D


Ami az árakat illeti magyarországi árak vannak!!! Az éttermek, boltok, szállások mind a magyar árszínvonalon vannak. Sőt akár a balatoni árak alatt, mert egy 2 szobás apartman, közvetlenül a tengerparton medencével, tengerre néző terasszal, konyhával 125 euro-ba került egy éjszakára. 
Az emberek változatlanul kedvesek és segítőkészek, bár itt is tapasztaltam (valószínűleg a Covid miatt) eltávolodást. 

A követkető nyaralásunkat augusztus közepén a Balatonon töltöttük, Balatonszárszón. Hát, itt bizony felmentek az árak tavaly óta...mégis, nagyon sok ember volt a parton, a strandon, a látnivalóknál. De a Balaton csodálatos és különleges. Annyira szép, hogy boldog lehet, akinek lehetősége van ott lakni :)


Ezen kívül még voltunk pár helyen a Zemplénben, ahol sokat fejlődött az infrastruktúra az elmút években. Az ország egyik legszebb tájegysége a Zemplén, mégis kevéssé felkapott hely mint például az Őrség. A füzérradványi Károlyi-kastély parkja például páratlanul szép. A boldogkőváraljai várból pedig lélegzetelállító a kilátás. Ha valaki arrafelé jár, szeretettel ajánlom Vizsolyban a Méz múzeumot és Göncruszkán a Tejjel Mézzel éttermet.
Végül pedig a hosszú hétvégét is kihasználtuk és elmentünk a Tisza-tóra. Gyerekes családoknak egész napos program lehet az Ökocentrum Poroszlón, ahol rengeteg vizi és szárazföldi állattal találkozhattunk. Nagyon szuper hely! :)Reméljük, hogy mindannyiótoknak kellemesen telt ez a nyár! ♥

Az oldal tetejére