Weboldalunk a működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz marketing jellegű cookiekat engedélyezhet, amivel elfogadja az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.

MILYEN A CORTEN ACÉL? - ROZSDÁS KERTI DÍSZEK

MILYEN A CORTEN ACÉL? - ROZSDÁS KERTI DÍSZEK

Mi az a rozsdás acél? Hogyan lehet a leginkább időjárásalló az, ami rozsdásodik? Ez nem ellentmondás?

A CORTEN tulajdonképpen mára az összefoglaló neve az időjárásálló acél ötvözeteknek, melyet eredetileg Amerikában találtak fel és szabadalmaztattak.
Ez az anyag nagy szilárdságú acél ötvözet, melynek felületén az eső és pára hatására, egy úgynevezett nemes rozsda réteg képződik, mely megvédi a fémet a további korróziótól.

A védelmet úgy képzeljük el, hogy egy vékony rozsda patina képződik, mely eltömíti az acél felületén a pólusokat, így védve az anyagot a mélyreható károsodástól. Ez a fajta technológia biztosítja azt, hogy a Corten típusú acél sokkal ellenállóbb az időjárásnak, mint a többi acélfajta.
Ezért nincs szükség további védelemre az évek során, nem kell festeni, lakkozni stb. Így sok munkát és pénzt is spórolhatunk ezzel az anyaggal :)Ezen tulajdonságai miatt tökéletes választás a különböző kerti dekorációknak, virágládáknak, szegélyeknek.Corten kerti dekoráció itt:  Kosárba

Az oldal tetejére